Nieuws

Zweeloo – Met de realisatie van een pannakooi gaat een langgekoesterde wens van de jeugd van de voormalige gemeente Zweeloo in vervulling. Vrijdagavond 22 april a.s. (19.00 uur) zal tijdens de opening van het zwembadseizoen de nieuwe speelvoorziening op het complex van Zwembad Zweeloo officieel in gebruik worden genomen. Vrijwilligers zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om de laatste hand aan de pannakooi te leggen.
Het betreft een demontabele kooi die van mei tot en met augustus op de accommodatie van het zwembad gebruikt zal worden en van september tot en met april op het sportcomplex ‘t Alterbarg. Zo maken beide organisaties optimaal gebruik van zowel het voetbalseizoen als het zwemseizoen. Op deze manier kan de Sweeler Pannakooi derhalve twaalf maanden per jaar intensief worden gebruikt.
De investering is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het gemeentelijk Stimuleringsfonds. De aanvraag van Dorpsbelangen Sweel, mede namens Zwembad Zweeloo en v.v. Sweel, werd vorig jaar gehonoreerd met een bedrag van 10.000 euro. Mede dankzij zelfwerkzaamheid van vrijwilligers en een gulle bijdrage van sponsoren kon het project uiteindelijk worden gerealiseerd.
Met de pannakooi slagen de initiatiefnemers erin om de jeugd in Zweeloo extra sport- en spelvoorzieningen aan te reiken. In de pannakooi kan op een verharde ondergrond een balspel worden gespeeld. Het onderste deel is voorzien van een geluiddempende boarding. Populair is tegenwoordig het pannavoetbal, waar twee tegen twee gevoetbald wordt met als doel de tegenstander tussen de benen door te spelen. Dat vindt zijn oorsprong in het straatvoetbal. Het gaat daarbij vooral om techniek en om de tegenstander op een slimme manier af te troeven. Zowel het bestuur van Zwembad Zweeloo als het bestuur van v.v. Sweel zien veel praktische voordelen van een pannakooi. ‘Ook in de wintermaanden, als de trainingsvelden niet bespeelbaar zijn, kan de jeugd er terecht. Er kan onder vrijwel alle omstandigheden en op een veilige manier worden gesport.’

Zweeloo – Met ruim 200 bezoekers werd op vrijdag 22 april 2016 het zwembad feestelijk geopend.IMG_3816

Onze voorzitter Olfred Nijenbanning hield een ludieke speech, een mooi verhaal en bedankjes, voor de vele vrijwilligers van de pannakooi.

Daarnaast vertelde hij onze missie en visie voor het komende seizoen en maakte hij de winnaars van de puzzel in het O.E.K. bekend namelijk Isa Ekkelkamp en Runar Vorsteveld.

Zij mochten samen met onze Sweeler toptrainers de pannakooi ‘open schieten’.

Daarna gaven Ruud Jalving en Bert Wiebing nog even een knap staaltje voetbal weg.

En natuurlijk namen vele kinderen ondanks de temperatuur nog een lekkere duik.

Op naar een goed seizoen!

Zaterdag 8 augustus werd in het Zwembad in Zweeloo het jaarlijkse paalvecht-toernooi gehouden. De bijna 200 bezoekers konden in een zeer gezellige ambiance genieten van een verbeten maar soms ook hilarische strijd op de paal.

Maar liefst 80 jongens, meisjes en mannen hadden zich opgegeven en streden in 5 categorieën om de titel ‘Sweeler Paalvechtkampioen 2015’.

Er werd begonnen met de ‘guppie-klasse’ oftewel de categorie 8 en 9 jaar. Deze werd gewonnen door de 9 jarige Michiel Hollander.

In de categorie 10-12 jaar was de finale tussen de bijna 13 jarige Jordy Werkman en de net 10 geworden Lobke Amersfoort als David tegen Goliath. Lobke bood dapper weerstand maar in deze versie was ‘reus’ Jordy toch iets te sterk.

In de categorie 13-15 jaar was het bij de meisjes de 13 jarige Myrthe Vorsteveld en bij de jongens de 15 jarige William Hoving die de titel voor zich opeisten.

Het slotakkoord was voor de ‘koningsklasse’ oftewel de categorie 16+ heren. Hierin betraden 10 titanen het strijdtoneel. Een geweldig spektakel waarbij onder het losbarstende geweld maar liefst 2 skippyballen sneuvelden. Titelverdediger Sietse Adema mocht het tot twee maal toe proberen tegen zijn grootste opponent Rudy Kuipers, maar vanaf het begin was duidelijk dat er maar één met de titel Sweeler Paalvechtkampioen 2015 naar huis zou gaan en dat was Rudy ‘the Rock’ Kuipers!

Al met al een zeer geslaagde avond die in 2016 zeker een vervolg zal krijgen en dan óók met een categorie 16+ dames!

 

Uitslagen Sweeler Paalvechten 2015:

 

Categorie 8-9 jaar:DSC_2763
1. Michiel Hollander
2. Maarten Pol
3. Dion Kuipers

 

 

 

 

 

 

Categorie 10-12 jaar:DSC_2826

1. Jordy Werkman
2. Lobke Amersfoort
3. Thomas Nijland

 

 

 

 

 

 

Categorie 13-15 jaar meisjes:DSC_2848

1. Myrthe Vorsteveld
2. Ellen Pol
3. Marloes Prakken

 

 

 

 

 

 

 

Categorie 13-15 jaar jongens:DSC_2881

1. William Hoving
2. Loran Scheffer
3. Tom Tempelman

 

 

 

 

 

Categorie 16+ heren:DSC_2952

1. Rudy Kuipers
2. Sietse Adema
3. Florian Bobbe