Zwemseizoen 2020 alweer voorbij

15-09-2020

Het zit er weer op, het zwemseizoen 2020 is alweer voorbij! Een seizoen dat vanwege de COVID-19 de boeken in gaat als één van de meest bijzondere seizoenen ooit.

Na goed overleg met de gemeente en de collega-buitenbaden Noord-Sleen en Zwinderen gingen we op dinsdag 2 juni open. Drieënhalve week later dan gepland en onder zeer strenge Corona-voorwaarden. Er werden maximaal 100 bezoekers toegelaten die allemaal vooraf moesten reserveren. Gelukkig mochten we vanaf 1 juli het bezoekersaantal verhogen naar maximaal 250.

Dat reserveren was voor iedereen natuurlijk erg wennen en wij kunnen ons heel goed voorstellen; best een drempel. Gelukkig raakte men er snel aan gewend. Het totale bezoekersaantal is uiteindelijk uitgekomen op 13.461 bezoekers, zo’n 4.000 bezoekers minder dan gemiddeld.

De geweldige samenwerking met de Aelderzwemschool, de fantastische inzet van onze vrijwilligers en het voorbeeldige gedrag van onze bezoekers hebben ervoor gezorgd dat we ondanks alles met een voldaan gevoel op het seizoen terugkijken. We hebben ook eigenlijk alleen maar complimenten gekregen (“wat hebben jullie het goed geregeld”, “wat een mooi en gezellig zwembad”). Ook het feit dat de watertemperatuur is verhoogd naar 25 graden viel de zwemmers massaal op (“wat is het water heerlijk op temperatuur”).

Is er dan helemaal geen wanklank? Helaas wel, want financieel is het niet goed gegaan. We hebben slechts de helft van het normale aantal abonnementen verkocht en vanwege de Corona-maatregelen was onze kiosk gesloten. We lijden dit jaar verlies en we zullen alle steun nodig hebben om voor de toekomst financieel gezond te blijven. Wij hopen op steun van onze gemeente, maar zullen ook uw steun nodig hebben. Te beginnen bij onze donateurs. Eind september zal onze penningmeester de jaarlijkse donateursgelden weer innen. Wij hopen dat wij op u kunnen blijven rekenen.

Bent u nog geen donateur en u wilt ons wel steunen? Stuur dan een mailtje naar info@zwembadzweeloo.nl.

Nogmaals bedankt voor jullie steun, in welke vorm dan ook. “Alleen samen staan we sterk”.
Wij hopen jullie allemaal volgend jaar in goede gezondheid terug te zien in ons mooie zwembad.

Nieuwsarchief